Ozzborn

2010/03/09. - írta: Vikkus

2009. 12. 06. 22:01

én már csak így hívom...
az Ozzy (így, dupla zével) valahogy nem jön a számra, úgyhogy a Zozi, vagy az Ozzborn neveken emlegetem. (ahhoz képest, hogy Jettából három nap alatt Mutyi, majd mostanra Tyutyuka lett, ez még egészen lájtos)ha már itt tartunk, hallgat rá, sőt, hallgat még néhány egyéb parancsra is, hovatovább kézjelre ül és fekszik. a behívással vannak még fenntartásai, de -szvsz- ehhez sem kéne más, mint némi finomfalat, meg egy hosszú póráz. ja és persze nyugalmas helyszín kettesben. egyenlőre viszont ez a sok tényező térben is időben nem jött össze, úgyhogy kiskutya vagy bejön, vagy hagyjuk a francba (kapunyitáskor meg emelgetjük, mert szökik a rohadék). Dimuska szerencsére még nem nőtt ki az árnyékkéntkövetlek korszakából, így vele ilyen gond nincs, dehát egy behívhatatlan kutya is bőven sok... (és sajnos ez is tavaszi projekt marad...)
Ozz egyébként roppant vicces kiskutya, és ha kicsit kevésbé lenne borderes (ezt a lekushadós, érzékeny lelküket rühellem nagyon), akkor nem is tudnék rá csúnyát mondani. pörög, futkos, érdeklődik és nagyon okos, csak hát ugye, ott van ez a 'csak'... szóval nem szabad hozzá hangosan szólni, a szídással meg végképp csínyján kell bánni. Dimmuval ellentétben ő nem a sértődöttet játsza el, látványosan hátat fordítva, hanem a lelki sebesültet, villámgyorsan a kutyaházba menekülve. az a mázlijuk, hogy még erősen fejlődnek, így nem részesülnek az "akarod te azt a jutalmat, hidd el!!!" kampányom örömeiben (két nap éhezés után a szögvasért is pitiznek), de amint áttérhetünk az egyszeri étkezésre, lecsap rájuk is a gestapo. Ozzra ráfér az alaposabb engedelmes képzés, Dimmre meg bármi, ami helyre rakja az egóját. már most el van szállva ez a kurva és ha abból indulok ki, hogy a csak dominánsnak SEJTETT Muttyerből miféle egy hiperköcsög lett, előre félem Dimuskám nagykorúságát. szeretném, ha leírva lenne, ezért leírom kerek perec: szvsz ez egy baromi erőszakos, és domináns dög lesz, és csak remélni tudom, hogy célirányos neveléssel el tudom érni, hogy nem lesz emberes. aki ismer picit közelebbről, tudja, hogy nem bánok a dögökkel kesztyűs kézzel. Jettánál picit vissza kellett vennem, Puszkánál, ZOzinál még jobban, de most aztán... még néhány hónap, és azért mehet a harc, hogy melyikünk vezeti ezt a szekeret. ő, vagy az emberek.

ha már az ő nevét kapta címül a post: Zozzert se kell félteni, ha dominálásról van szó, de neki 98%osan borderes felnőttkori magatartást jósolok (2%ot meghagytam, de csak azért, hogy ha nem jönne be, tudjak mivel takarózni), a fajta minden hülyeségével, és előnyével.

emlékszel még, Móni...? anno régen azt mondtam, ha egyszer lesz nálad red-merle border, akkor egy olyanra benevezek. ahhoz képest, hogy nem sokkal e kijelentés után már biztosan tudtam, sosenem kell nekem border (pont az érzékeny lelke miatt), most nézd meg hol vagyok... mint az a Mátyásos csávó a mesében: border is, meg nem is, red-merle is, meg nem is.

http://gallery.site.hu/d/11999558-2/DSC06233.JPG

2 komment
süti beállítások módosítása